Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ο Διονύσης γράφει για τη φιλία της γάτας και του σκύλου


Μια φορά κι ένα καιρό, υπήρχε ένας σκύλος που ζούσε ευτυχισμένος σε ΄μια οικογένεια. Ήταν πάντα υπάκουος και αγαπούσε τα παιδιά. έπαιζε μαζί τους όλη τη μέρα και το βράδυ κοιμόταν σε ένα στρώμα δίπλα στα κρεβάτια τους.

Ένα καλοκαίρι όμως που η οικογένεια ήθελε να πάει διακοπές και δεν είχε που να αφήσει τον σκύλο, αποφάσισε να τον παρατήσει κάτω από ένα δέντρο στο κοντινό πάρκο. Ο σκύλος που μέχρι τότε είχε συνηθίσει να τον φροντίζουν ένιωθε φοβισμένος, πεινούσε, διψούσε και δεν ήξερε πως να βρει τροφή.

Για καλή του τύχη πάνω στο δέντρο κοιμόταν μια γάτα, η οποία όταν τον είδε, έτσι, στεναχωρημένος κατέβηκε για να τον βοηθήσει. Τον παρηγόρησε και του υποσχέθηκε πως θα του μάθει το τρόπο να βρίσκει τροφή μόνος του.

Η γάτα έδειξε στο σκύλο τα εστιατόρια της συνοικίας και τους κάδους των σκουπιδιών. Εκεί θα έβρισκαν φαγητό αφού σε εκείνα τα μέρη έριχναν οι άνθρωποι τα αποφάγια τους. Μετά από λίγο καιρό, ο σκύλος είχε μάθει να ζει μόνος και είχε γίνει αχώριστος φίλος με τη γάτα.

Μια μέρα μάλιστα, έμαθαν ότι θα γινόταν μια εκδήλωση στη πλατεία και αποφάσισαν να πάνε αφού ήταν μια καλή ευκαιρία να βρουν φαγητό. Έτσι κι έγινε! Έπεξαν με τα παιδιά της γειτονιάς, τα οποία τους πρόσφεραν διάφορες λιχουδιές.

Τέλος ένας από τους γείτονες, που ήταν φιλόζωος, είδε τη γάτα και το σκύλο που έπαιζαν και αποφάσισε να τα πάρει σπίτι του και να τα φροντίσει.. Έτσι τους έδωσε μια ευκαιρία να βρουν ένα σπιτικό.

Ο σκύλος κάθε βράδυ έκανε μια ευχή:

" Μακάρι να έβρισκαν όλα τα αδέσποτα ζωάκια ένα τέτοιο σπίτι"
Διονύσης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου